collectief vervoer


collectief vervoer 1.0

personenvervoer waarbij het vervoermiddel wordt gedeeld met andere passagiers die een andere opstapplaats of bestemming kunnen hebben

Algemene voorbeelden


In het mobiliteitsplan wordt geschetst dat het vervoer van de toekomst een mix van individueel en collectief vervoer is. Hiermee wordt bedoeld: lopen, fietsen, bus, tram, metro, lightrail, trein en auto moeten allemaal worden ingezet voor een flexibele reis van deur tot deur.

http://www.verkeerenmobiliteit.nl/nl/nieuws/artikel/346/nieuw-nederlands-mobiliteitsplan,

Collectief vervoer is een verzamelnaam voor het openbaar vervoer (ov) per bus, tram, metro, regionale trein en schip en het contractvervoer voor doelgroepen.

http://www.crow.nl/vakgebieden/verkeer-en-vervoer/collectief-vervoer,

Gepleit wordt voor collectief vervoer op het niveau van de onderneming en voor de uitwerking van bedrijfsvervoerplannen.

Het Belang van Limburg,

Wilt u echt voordeel behalen? Denk dan eens aan het gemak van collectief vervoer! Vipre helpt zowel werkgevers als individuele werknemers bij het opzetten van en deelnemen aan een vorm van collectief vervoer. Hiervoor zijn drie soorten vervoer mogelijk: vervoer met grote touringcars, met shuttlebussen of met Vanpools. Bij Vanpoolen rijdt een groep van maximaal 9 personen dagelijks in een kleiner busje (de vanpool) gezamenlijk van en naar het werk. Elke soort vervoer is gericht op een andere doelgroep.

http://marktplaatsvoormobiliteit.nl/collectief-vervoer/